top of page

REFLEXIONS

PRIMERA REFLEXIÓ

 

Durant les primeres setmanes de treball d'aquesta tasca ingent que estem realitzant des del nostre grup, hem creat un clima de treball estable basat en l'adaptació i l'adequació de les capacitats de cada membre del nostre grup. D'aquesta manera, ens assegurem que aquell membre que se li doni més bé un cert aspecte, també se li doni l'oportunitat de dur a terme aquesta tasca, responent amb coherència a les seves capacitats, amb la finalitat de mantenir una feina eficient de grup.

​

Només amb aquest ideari organitzatiu, on es mostri el millor dels membres del grup, podrem crear un blog digne amb expectatives de ser treballat amb l'alumnat de cicle superior, i així extreure i crear futurs consumidors conscients i crítics amb els productes i la publicitat que els envolta.

​

SEGONA REFLEXIÓ

 

A les següents setmanes de treball d'aquesta tasca constant que estem realitzant des del nostre grup, hem creat un clima de treball organitzat, adequat i fent equip per poder assolir els nostres objectius inicials amb coherència. D'aquesta manera, treballant junts hem creat fructífers resultats en l'activitat d'habilitats geogràfiques, tot relacionant-la amb la primera activitat d'idees prèvies, creant així una seqüència de tasques amb coherència i sentit.

​

Creiem que com a grup, seguint aquesta manera òptima de treballar podrem crear i desenvolupar el blog que imaginàvem des d'un principi, basant-nos en la nostra petita aportació de millorar el món fent petits passos a través la conscienciació i activitats que ofereix el nostre blog.

​

TERCERA REFLEXIÓ

 

Vam començar aquest blog amb moltes ganes d'introduir contingut i amb molta il·lusió per aprendre i ampliar coneixement sobre els temes que hem anat tractant. Així doncs, en aquestes últimes setmanes, com a grup trobem que hem fet una bona feina, ens hem organitzat d'una manera molt positiva i hem extret molta informació. 

​

L'última activitat que vam fer sobre la ciutadania i els valors, va ser realitzada amb la intenció de fer un resum sobre totes les altres activitats, així doncs com a grup volíem fer una activitat que quedés clar l'assoliment de tots els temes treballats al nivell de l'alumnat.

 

Finalment com a grup pensem que hem aconseguit el nostre objectiu, crear un blog amb molta creativitat i amb un contingut coherent.

COMENTARIS DEL BLOG

​

06/12/2020      ALEIX MASOLIVER

​

Molt bona proposta. Aquest blog és molt interessant i enriquidor.

​

08/12/2020  Júlia Ruiz, Júlia Saura, Laura Torras i Carla Valentí

 

Tenint en compte el bloc sobre la publicitat i el consum responsable realitzat per Pau Portils, Marc Romero i Paula Rodriguez creiem que:Pel que fa al format el text està presentat amb gust, sempre seguint la mateixa tipologia de lletra, els títols i els subtítols destaquen en cada apartat d'una forma considerable. Tanmateix, segueixen el mateix patró al llarg de tot el text. Tenint en compte l'ortografia i la puntuació, creiem que està molt ben redactat sense cap mena d'errada ortogràfica. Des del nostre punt de vista, el text té un estil molt entenedor i amb molta riquesa lèxica. No obstant això, en ser una proposta didàctica per a l'alumnat de primària, creiem que utilitzen un vocabulari massa formal.

 

Tanmateix, utilitzen una estructura molt clara amb els apartats i els subapartats ordenats d'una forma correcta. Tenint en compte els continguts, els han dividit en generals i específics i el que volen treballar de cada un d'ells tenint en compte el tema principal, però creiem que falta més informació en relació això per tal de tenir un bon punt de partida.

 

Seguidament, creiem el projecte pedagògic que han exposat el duen a terme d'una forma àmplia, ja que tracten molts temes amb relació al principal, i això afavoreix a la bona adquisició de la informació, a l'adquirir molts continguts.

 

Per tant, totes les idees que es tracten fan referència al mateix concepte i idea, que és la publicitat i el consum responsable, és per això, que afirmem que és una proposta coherent. La justificació dels temes treballats al projecte pedagògic estan molt ben argumentats. Tanmateix, són sòlids i racionals. Per tant, considerem que han profunditzat en el perquè s'ha de tractar aquest tema a les escoles i la finalitat d'això. Finalment, opinem que és un treball molt original, ja que es nota que tot ha estat redactat per ells i res del proposat ha estat copiat.

11/12/2020  Grup G6

​

​

Hola, som les companyes del blog "Realment ho necessito?" - Consum responsable i sostenibilitat, us adjuntem a continuació l’avaluació seguint les indicacions proposades:

 

-TÍTOL I PRESENTACIÓ: El títol del bloc és enginyós i conté informació sobre els autors del blog, de l'assignatura, la facultat i el professorat.

 

Pel que fa a pestanyes i elements requerits veiem que té totes les pestanyes així com la llista els blocs dels companys i el diari del bloc així com un lloc o publicar els comentaris per avaluar.La presentació del grup està feta en format vídeo, cosa que la fa més entretinguda i més personal, ja que si podrem posar cara als companys que estan fent aquest blog. En aquest vídeo expliquen els seus interessos i aportacions del bloc.

 

-INTRODUCCIÓ: En aquest apartat expliquen els conceptes que anuncien, s'expliquen de manera clara i fent servir les seves pròpies paraules. La introducció està ben elaborada i fan bons plantejaments estableix la relació que tenen amb  l'ODS i els arguments que utilitzen són adequats raonables de racionals i estan ben desenvolupats.

 

-STORYTELLING: Per què fa el vídeo de la Storytelling, el llenguatge és clar i entenedor, però potser faria falta algun element una mica més motivador. S'entén bé la relació del tema amb l'ODS i promou la importància al desenvolupament sostenible i la informació està presentada de manera entenedora.

 

-ACTIVITAT D’IDEES PRÈVIES: Pel que fa a l'activitat d'idees prèvies veiem que pot avaluar el nivell de coneixement de l'alumnat i d'aquesta manera connectar el tema d'aprenentatge amb els interessos a coneixement dels alumnes tot mitjançant el recurs d'un vídeo YouTube molt atractiu i que pot motivar als alumnes.

 

També posa el cas per exemple de què farien ells per reduir el consum de plàstic a casa seva i els fa treballar en grups per explicar als companys les seves respostes i fer com un mini debat, un cop han fet aquest debat posaran en comú amb tota la classe les respostes, per tant hem trobat molt positiu que potenciïn el treball cooperatiu, el debat i l'exercici reflexiu.

 

També proposen una activitat amb el vídeo "Un orangutan en mi cuarto" i els fan escriure tres problemes sobre el consum no sostenible i tres solucions per aquests problemes. Creiem que a través d'aquest vídeo el missatge s'entén molt millor i que és molt motivador i molt adequat a l'edat els alumnes. També com que estèticament és atractiu estaran molt interessats i motivats de continuar tractant sobre aquesta temàtica. Finalment considerem que és adequat al nivell de l'alumnat i no conté faltes d'ortografia.

​

23/12/2020  Júlia Ruiz, Júlia Saura, Laura Torras i Carla Valentí

​

Coavaluació Activitat d'Habilitats Geogràfiques: Tenint en compte el bloc sobre la publicitat i el consum responsable realitzat per Pau Portils, Marc Romero i Paula Rodriguez creiem que: Pel que fa a l'activitat d’habilitats geogràfiques, l'han dividit en dues dinàmiques, la primera no esmenta en cap moment que es basi en un treball cooperatiu, no obstant això, en la segona, especifica que es durà a terme en grups de cinc persones. Per tant, podem afirmar que en aquesta activitat proposada sí que fomenten el treball cooperatiu i la cohesió de grup. Tanmateix, creiem que aquesta activitat sí que permet incentivar l'interès de l'alumnat cap al tema tractat, ja que les propostes són bastant pràctiques i alhora manipulatives, però no obstant això, creiem que hi falta dinamisme en la primera, ja que és individual. Seguidament, tenint en compte si l'activitat d'habilitats geogràfiques es basa en l'estudi d'una habilitat geogràfica, considerem que sí, ja que els infants han d'analitzar i observar mapes, així com interpretar-los.

 

No obstant això, creiem que és una activitat bastant teòrica, i des del nostre punt de vista hauria de ser més dinàmica, sobretot per aquells infants que no estan interessats en el tema. D'aquesta manera, podrien sentir-se més involucrats en ella, sentir-se més motivats per realitzar-la i alhora, podrien aportar els seus punts de vista.

 

D’altra banda, opinem que són unes activitats que poden resultar atractives per l'alumnat, ja es basen a analitzar i interpretar aspectes visuals, com ara vídeos i mapes, i això motiva a l'alumnat i facilita la comprensió. Finalment, creiem que les activitats proposades són adequades al nivell cognitiu dels infants, ja que tenint en compte els requisits del currículum, van adreçades al cicle superior. Tanmateix, no hi ha faltes d'ortografia ni de puntuació.

 

​

26/12/2020  Grup G6

​

​

Hola, som les companyes del blog "Realment ho necessito?" - Consum responsable i sostenibilitat, us adjuntem a continuació l’avaluació de l’activitat d’habilitats geogràfiques seguint les indicacions proposades: En aquesta activitat es proposa a l’alumnat interpretar un seguit de mapes que reflecteixen diferents situacions relacionades amb el consum i la qualitat de l’aigua a diversos llocs del món, a causa d'un consum poc responsable.

 

Pel que fa a la primera activitat, els infants han d'observar un mapa sobre el consum mundial d'aigua i en aquest han de localitzar els 5 països que en consumeixen més i els 5 que menys. Tot i que amb aquesta activitat es fomenta el pensament crític, creiem que per facilitar la tasca a l’alumnat es podria comptar amb algun tipus de suport/recurs com un mapa o un atles on poder consultar els noms dels països mentre realitzen l’activitat, ja que potser no en coneixen el nom. 

 

La segona part de l’exercici hauran d'observar un mapa sobre les zones del planeta que estan en risc per la mala qualitat d'aigua i seguidament hauran de respondre unes preguntes. Un cop respostes les preguntes hauran de reflexionar sobre si els països que consumeixen més aigua és perquè en fan un millor ús i els que menys perquè en fan un mal ús. Tot i que considerem molt interessant la proposta ens faltaria potser alguna adaptació  metodològica, ja que potser els alumnes no tenen prou informació per fer una reflexió més enllà de les evidents al mapa. Pel que fa a l'activitat número 2, han d'observar en grups el mapa mundial dels boscos fa deu mil anys i s’ha de comparar amb el mapa de boscos actual. Treballen de la mateixa manera que la primera activitat en la qual després observar els mapes han de respondre unes preguntes. Aquesta activitat es duu a terme en grup i creiem que això fomenta la interacció i cooperació entre els alumnes, ja que a l'hora d'exposar diferents punts de vista opinions i escoltar-se els uns als altres, posem en pràctica els coneixements que tenen d'una manera més vivencial i didàctica. S’han fet servir diferents estratègies com per exemple la utilització de mapes i respondre preguntes mitjançant aquests, on hauran d’analitzar situacions i trobar solucions als problemes que es presenten.

 

Finalment, de manera individual, hauran de donar la seva opinió sobre l'impacte que pot generar la publicitat i consumisme a la desforestació, i relacionar-ho amb el vídeo que havien vist anteriorment a l'activitat d’idees prèvies "Hay un orangutan en mi cuarto". Ens ha semblat molt interessant que connectin els coneixements previs amb els coneixements que van adquirint els alumnes, d’aquesta manera s’ajuda a recordar el que es va treballant a l'aula.

 

A continuació, us adjuntem l’avaluació de l’activitat de ciutadania i valors seguint les indicacions proposades:

 

L'activitat de ciutadania i valors ens proposa, a través del treball cooperatiu, conèixer la diferència entre el consum responsable i el no responsable, mitjançant una activitat de classificació de diverses accions consumistes i un joc de rols. En aquesta es fomenta el pensament crític i reflexiu des del principi. En la introducció reflexionem sobre certes accions consumistes que realitzem en el dia a dia, i ben introduïts en l'activitat ja ens fa ser crítics i reflexius sobre si les accions que se'ns presenten corresponen al consum responsable o no, a més en el cas que no ho siguin de responsables, s'haurà de plantejar una possible solució.

 

El fet que el treball es dugui a terme en equip fomenta les habilitats socials, ja que els alumnes han de negociar, exposar punts de vista i opinions diferents, han d’escoltar i respectar els companys/es. Aquesta interacció permet construir coneixement i desenvolupar el pensament crític. D'altra banda permet al professorat atendre a la diversitat. Els autors han fet servir una estratègia que presenta finalitats didàctiques, el joc de rols. En aquest hauran de representar una situació, analitzar-la i intentar trobar una solució als problemes que es presenten, cada membre de cada grup representarà un personatge a través dels interessos d'aquests fent ús del guió obert. Es tracta d'una estratègia que pensem que a l'alumnat els pot resultar atractiva, en què es fomenta un aprenentatge significatiu i ric, la creativitat i els motiva a continuar aprenent sobre el tema que es tracta.

 

L'activitat de ciutadania i valors permet connectar el tema d'aprenentatge amb els interessos o coneixements dels alumnes. A més el format d'activitat és atractiva i senzilla, permet als infants poder accedir al contingut de l'activitat a través del blog i també amb un PDF que trobem en el mateix. Finalment cal destacar que aquesta s'adequa a l'edat de l'alumnat i no es presenten faltes d'ortografies.

​

​

​

DIGUES LA TEVA!

bottom of page